Inloopspreekuren A16 woensdag 11 mei

Rij je regelmatig over de A16 of woon je in de buurt van deze rijksweg? Dan is het belangrijk om te weten dat we 3 kansrijke oplossingen onderzoeken om de files op de A16 en op de A15 vanaf knooppunt Ridderkerk tot aan Vaanplein te verminderen. Kom naar 1 van onze inloopspreekuren om meer te weten te komen over deze plannen en stel je vraag.

De 3 kansrijke oplossingen die we onderzoeken zijn:

  1. Optimaliseren en bescheiden capaciteit toevoegen: dit betekent dat we kijken hoe de weg slimmer ingericht kan worden door op kleine schaal rijstroken toe te voegen.
  2. Omleiden kritische verkeersstromen: we onderzoeken of verkeer dat file veroorzaakt, via aparte rijstroken omgeleid kan worden.
  3. Systeem vereenvoudigen door rijbanen samen te voegen: we onderzoeken of parallel- en hoofdrijbaan over langere afstanden samengevoegd kunnen worden. Je krijgt dan 5 of 6 rijstroken. Hierdoor wordt de ruimte op de weg helemaal gebruikt.

Rond de zomer is het onderzoek klaar. Uit het onderzoek blijkt wat de beste oplossing is, dit noemen we het Voorkeursalternatief.

Inloopspreekuur

Wil je meer weten over deze plannen? Of heb je een vraag? Kom dan naar 1 van onze inloopspreekuren. We vertellen je er graag alles over en zijn benieuwd naar jouw mening.

Wanneer Waar
woensdag 11 mei, 13.30-15.30 uur Prins Alexander, Het Palet, Duikerstraat 29-31, Rotterdam
woensdag 11 mei, 16.30-18.30 uur IJsselmonde, Podium Islemunda, Herenwaard 17, Rotterdam

Meer weten?

Graag zien we je eind juni ook bij 1 van onze informatiebijeenkomsten. Hou deze website in de gaten voor de exacte data. Via onderstaand formulier kan je je ook abonneren op onze nieuwsbrief.

Rotterdam en de regio bereikbaar houden. Nu en in de toekomst. Voor de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Hoe we dat kunnen doen, onderzoeken we in de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam.