Algerabrug van boven gefotografeerd, op een zonnige, 's zomerse dag.

AlgeracorridorDe Algeracorridor is de provinciale weg N210, vanaf het Kralingseplein richting de Krimpenerwaard. Het is vanuit Rotterdam een belangrijke route van en naar Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Er staan regelmatig files op deze weg. We onderzoeken hoe het verkeer beter kan doorrijden op de Algeracorridor en de nabijgelegen kruisingen, zoals het Capelseplein en de Grote Kruising.

We onderzoeken 2 pakketten met maatregelen:

  • Pakket zonder aanpassingen aan de Algerabrug
  • Pakket met aanpassingen aan de Algerabrug

De maatregelen die we onderzoeken, worden in de toekomst uitgevoerd. Dit noemen we de lange-termijnaanpak. Maar er wordt ook nu al aan het verkeersprobleem gewerkt. Dit is de korte-termijnaanpak. Je leest er meer over op deze pagina.

Aanpak en status

Op 10 november 2022 is het Voorkeursalternatief vastgesteld. De 4 initiatiefnemers kozen het Voorkeursalternatief. Dit deden zij op basis van de resultaten uit de Verkenning. Lees meer over het Voorkeursalternatief op deze pagina

Participatie

In het onderzoek is er uitgebreid gesproken met en geluisterd naar bewoners, ondernemers, belangengroepen en experts. Er was ruim aandacht voor participatie onder meer door bijeenkomsten met de participatiegroepen.

Op verschillende manieren is de omgeving op de hoogte en konden alle belanghebbenden meedenken en meedoen. We hebben waardevolle ideeën, aandachtspunten, standpunten en belangen opgehaald, die onmisbaar zijn voor het verdere onderzoek.

Wil je meer weten over de participatieaanpak voor de MIRT-verkenning, lees dan verder op deze pagina.

In het onderzoek is er uitgebreid gesproken met en geluisterd naar bewoners, ondernemers, belangengroepen en experts. Er was ruim aandacht voor participatie onder meer door bijeenkomsten met de participatiegroepen.

Op verschillende manieren is de omgeving op de hoogte gehouden en konden alle belanghebbenden meedenken en meedoen. We hebben waardevolle ideeën, aandachtspunten, standpunten en belangen opgehaald, die onmisbaar zijn voor het verdere onderzoek.

Wil je meer weten over de participatieaanpak voor de MIRT-verkenning, lees dan verder op deze pagina.