De hoofdingang van het Centraal Station Rotterdam

Openbaar vervoer

In het Rotterdamse openbaar vervoer zijn meer verbindingen en goede aansluitingen nodig. Zo kunnen we de bestaande knelpunten aanpakken en in de toekomst meer mensen met het openbaar vervoer reizen. Hoe we dat precies gaan doen, onderzoeken we in de beoordelingsfase van de MIRT-verkenning.

Het onderzoek naar het openbaar vervoer bestaat onderzoekt 3 kansrijke oplossingen:

  • Snel en comfortabel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom, via een nieuwe oeververbinding
  • Een snelle en comfortabele busverbinding via de Maastunnel
  • Een treinstation Stadionpark voor dagelijks vervoer

Het onderzoek naar openbaar vervoer hangt nauw samen met de studie oeververbinding, want de nieuwe openbaar vervoerverbinding tussen Zuidplein en Kralingse Zoom loopt via de nieuwe oeververbinding.

Aanpak en status

Op 10 november 2022 is het Voorkeursalternatief vastgesteld. De 4 initiatiefnemers kozen het Voorkeursalternatief. Dit deden zij op basis van de resultaten uit de Verkenning. Lees meer over het Voorkeursalternatief op deze pagina

Participatie

In het onderzoek is er uitgebreid gesproken met en geluisterd naar bewoners, ondernemers, belangengroepen en experts. Er was ruim aandacht voor participatie onder meer door bijeenkomsten met de participatiegroepen.

Op verschillende manieren is de omgeving op de hoogte en konden alle belanghebbenden meedenken en meedoen. We hebben waardevolle ideeën, aandachtspunten, standpunten en belangen opgehaald, die onmisbaar zijn voor het verdere onderzoek.

Wil je meer weten over de participatieaanpak voor de MIRT-verkenning, lees dan verder op deze pagina.

In het onderzoek is er uitgebreid gesproken met en geluisterd naar bewoners, ondernemers, belangengroepen en experts. Er was ruim aandacht voor participatie onder meer door bijeenkomsten met de participatiegroepen.

Op verschillende manieren is de omgeving op de hoogte gehouden en konden alle belanghebbenden meedenken en meedoen. We hebben waardevolle ideeën, aandachtspunten, standpunten en belangen opgehaald, die onmisbaar zijn voor het verdere onderzoek.

Wil je meer weten over de participatieaanpak voor de MIRT-verkenning, lees dan verder op deze pagina.