Verouderde browser

Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Ik snap het
Menu
« terug naar landingspagina
proces

Zoektocht naar beste adviesbureaus

De zoektocht naar de vijf beste adviesbureaus is van start gegaan. De projectorganisatie gaat hier vroegtijdig mee van start, om zo later in het traject geen tijd te verliezen. De bureaus zullen een belangrijke rol spelen in het nader onderzoeken van de kansrijke alternatieven.

De MIRT-verkenning bevindt zich nu in de fase waarin mogelijke invullingen van de zes maatregelen worden onderzocht. Dit doen we onder andere in werktafels, voor elk werkspoor. Uit deze fase, bekend als zeef 1, komt een selectie van kansrijke alternatieven. De selectie wordt beschreven in de Notitie Kansrijke Oplossingen (NKO). De vier initiatiefnemers besluiten vervolgens welke kansrijke alternatieven verder worden onderzocht. Bij dit diepgaandere onderzoek zijn de adviesbureaus nauw betrokken.

Tijdwinst

De NKO wordt naar verwachting begin 2021 gepubliceerd. Om tijd te besparen start de voorselectie van de beste adviseurs al in deze fase. In de voorselectie worden de werkzaamheden op hoofdlijnen beschreven. De verdere invulling is afhankelijk van de uitkomsten van zeef 1. De projectorganisatie wil benadrukken dat de start van de aanbesteding geen invloed heeft op de kwaliteit en het proces van zeef 1.

Per werkspoor wordt voor zeef 2 een adviesbureau aangesteld. Om mee te doen met de voorselectie moeten de adviesbureaus aantonen dat zij voldoen aan de geschiktheidseisen. Van alle inschrijvers die voldoen, worden er vijf geselecteerd. De selectie vindt plaats op basis van criteria. Meer weten over de aanbesteding? Kijk dan op deze website.