Verouderde browser

Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Ik snap het
Menu
« terug naar landingspagina
project

Korte- en langetermijn Algeracorridor

Het is je wellicht opgevallen: op de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel, nabij de Algerabrug, wordt aan de weg getimmerd. De werkzaamheden zijn onderdeel van het zogenaamde korte-termijnpakket Algeracorridor. In de MIRT-verkenning richten wij ons alleen op de lange termijn, maar de twee pakketten hebben veel met elkaar te maken.

Beide pakketten aan maatregelen zijn opgesteld om de bereikbaarheid en leefbaarheid rond de Algeracorridor te verbeteren. Dagelijks staan er lange files en die zullen naar verwachting alleen maar toenemen. In de MIRT-verkenning richten we ons op het lange-termijnpakket aan maatregelen. Dergelijke grote maatregelen, waarvan we op dit moment de invulling onderzoeken, zijn nodig de regio goed bereikbaar en aantrekkelijk te houden.

Korte-termijnpakket

De korte-termijnmaatregelen zijn onderdeel van het gebiedsprogramma Mobiliteit en Verstedelijking (MOVE) en zijn in het derde kwartaal van dit jaar van start gegaan. In 2023 moeten de werkzaamheden afgerond zijn. De maatregelen variëren van het verbeteren van fietsroutes en de verplaatsing van een P+R-terrein, tot onderzoek naar de openingstijden van de brug en het stimuleren van automobilisten om op een andere manier te reizen.

Voor alle korte-termijnmaatregelen kun je hier terecht. Ondertussen werken we vanuit de MIRT-verkenning hard aan het onderzoek naar de lange-termijnmaatregelen.