Save the date! MIRT on Tour in oktober

Woon, werk of reis jij in de regio Rotterdam?
Dan kunnen de uitkomsten van de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam voor jou interessant zijn!
In de MIRT-verkenning deden we onderzoek naar een nieuwe oeververbinding tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/ IJsselmonde. We onderzochten of het een brug of een tunnel wordt en waar deze precies komt te liggen. Ook onderzochten we welke soorten verkeer er gebruik van gaan maken. De brug of tunnel moet in ieder geval geschikt zijn voor meerdere soorten verkeer: openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. En we bekeken of er ook auto’s gebruik van gaan maken. De nieuwe openbaar vervoerverbinding tussen Zuidplein en Kralingse Zoom gaat via de nieuwe brug of tunnel rijden. Ook is onderzocht hoe de busverbinding tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal door de Maastunnel versterkt kan worden en hoe we van het huidige evenementenstation Stadionpark een nieuw treinstation naast De Kuip kunnen maken. Voor de A16 Van Brienenoordcorridor en de Algeracorridor is onderzocht hoe de doorstroming op deze wegen verbeterd kan worden.

Houd de datum vrij!
In de week van 10 t/m 14 oktober gaat de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam op tournee. We gaan de straat op in Rotterdam, Krimpen a/d IJssel, Capelle a/d IJssel en Krimpenerwaard. Houd onze website in de gaten om te weten wanneer je ons waar kunt vinden. De medewerkers van het projectteam lichten je dan graag de uitkomsten van alle onderzoeken toe. En vertellen je over de stappen die de komende maanden worden gezet om de MIRT-verkenning Oeververbindingen af te ronden.

Keuze Voorkeursalternatief
In het najaar 2022 beslissen het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam over het Voorkeursalternatief. Voor de Algeracorridor beslissen ook de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard mee. Het Voorkeursalternatief wordt vastgelegd in een concept-Bestuursovereenkomst. Dit is het moment waarop de MIRT-verkenning wordt afgerond.