Webinar Verstedelijking en Kansen voor mensen

Woensdag 15 juni van 19.30 – 20.30 uur

We nodigen je uit deel te nemen aan het webinar Verstedelijking en Kansen voor mensen van de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam op woensdag 15 juni van 19.30 – 20.30 uur. In het webinar gaan we dieper in op 2 doelen van de MIRT-verkenning:
  • Het mogelijk maken van verstedelijking
  • Het vergroten van kansen voor mensen

Mogelijk maken van verstedelijking

Wonen en werken in de regio Rotterdam moet aantrekkelijk blijven, ook als er tot aan 2040 ruim 50.000 woningen bijkomen. Bereikbaarheid is hiervoor heel belangrijk. In de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam onderzoeken we hoe de maatregelen bijdragen aan de verstedelijkingsopgave en wat daarin belangrijk is.

Vergroten van kansen voor mensen

Mensen in de regio Rotterdam krijgen meer kansen als zij in de regio sneller en makkelijker kunnen reizen. Van huis naar werk, naar school en naar economische toplocaties zoals de Rotterdamse binnenstad, de Erasmus Universiteit en Hart van Zuid. Minder lang reizen biedt mensen meer kansen, doordat zij hierdoor meer keus krijgen in waar ze gaan werken of naar school gaan. In de MIRT-verkenning Oeververbindingen onderzoeken we hoe bereikbaarheid daaraan kan bijdragen.

Webinar terugkijken

Was je niet in de gelegenheid het webinar live te volgen? Je kunt het webinar terugkijken op onze website.

Klik hier om het webinar terug te kijken